بسیاری از منتقدان ادبی بر این باورند که رابطه مستقیمی بین سبک نوشتاری ویرجینیا وولف و موسیقی دانان معاصر وجود دارد؛ علاقه وولف به موسیقی، سال ها پس از مرگ وی کشف شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، آدلاین ویرجینیا وولف، بانوی رمان نویس، مقاله نویس، ناشر و منتقد انگلیسی بود که به واسطه آثار برجسته ای نظیر "خانم دالووی"، "به سوی فانوس دریایی" و "اتاقی از آن خود" به شهرت جهانی دست یافت. تقریباً ۸۰ سال از زمان مرگ او گذشت تا منتقدان به این واقعیت دست یابند که وولف با الهام از موسیقی های آن زمان، تکرار و دگرآوایی را در نوشته های خود منعکس کرده است. در واقع علاقه بیش از حد این بانوی فرهیخته به موسیقی، او را به کاربرد کلماتی تخیلی، به سبکی بسیار متفاوت با ادبیات زمان خود سوق داده بود. به عنوان مثال وولف نوشته های روزانه خود را شبیه به تمرینات یک نوازنده پیانو می داند و مطالعاتش را فرآیندی برای کوک نوشته هایش فرض می کند.

مقالات بیشتر:آموزشگاه موسیقی شهرک گلستان

نقش موسیقی در زندگی ویرجینیا وولف

وولف از کودکی پیوند عمیقی با موسیقی داشت و در زمان جوانی، دست کم سه تا چهار بار در هفته در کنسرت ها شرکت می کرد. درست مانند بسیاری از ن هم عصر خود، پیانو و خوانندگی را در مراکز آموزشی فرا گرفته بود، اما به شنوندگی بیش از اجرا علاقه نشان می داد. وی در خاطرات روزانه اش، بارها از علاقه خود به موسیقی کلاسیک، به خصوص از آثار هنرمندانی نظیر موتزارت، باخ، بتهوون و واگنر سخن به میان آورده بود با این حال از گوش دادن به سایر سبک های موسیقی نیز لذت می برد.

وولف در مسیر سفر خود به کشورهای دیگر مانند انگلستان، اسکاتلند و قاره اروپا، اغلب موسیقی محلی گوش می کرد اما در سالن های موسیقی، مایل به تماشای موسیقی های طنزگونه و میهن پرستانه بود. نویسنده فمینیست انگلیسی در انتشارات خود که آن را با همسرش لئونارد وولف اداره می کرد، بارها به نشر مطالعاتی در زمینه موسیقی معاصر، آهنگسازان مشهور و کتاب هایی در وصف موسیقی پرداخته بود. شناخت وی از موسیقیدانان، منتقدان موسیقی و خوانندگان آن زمان باعث شده بود، موسیقی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی وولف باشد.

نوشته های ویرجینیا وولف آیینه تمام نمای موسیقی معاصر

سبک نوشتاری وولف با الهام از موسیقی

نوشته های وولف از سه ویژگی خاص فمینیستی، صلح طلبی و وطن پرستی برخوردار بود که به ادعای بسیاری از منتقدان ادبی، این خصیصه ها برگرفته از عشق این نویسنده به موسیقی بوده است. قواعد اجتماعی پیرامون آموزش موسیقی، اجرا و آهنگسازی آن زمان، در نوشته های وولف به گونه ای منعکس شده که از یک سو سبکی طنزگونه به نوشته ها بخشیده و از سوی دیگر، انتقادات نویسنده از نابرابری آن زمان بین ن و مردان در دسترسی به آموزش موسیقی، به تصویر کشیده شده است.

وی در اولین رمان خود یعنی "سفر به بیرون" از موسیقی برای به چالش کشیدن انتظارات جامعه مبنی بر نقش های متفاوت ن و مردان در هنر و موسیقی بهره گرفته است. قهرمان این رمان زنی است که در نواختن موسیقی بسیار بی مهارت عمل می کند با این حال قصد دارد خود را هم ردیف با بتهوون بداند.

شواهد حاکی است که موسیقی سبک خلاقانه نوشتاری وولف را نیز تحت تأثیر قرار داده است به عنوان مثال به اعتقاد بسیاری از منتقدان ادبی، وولف در رمان معروف خانم دالووی که زندگی اجتماعی قهرمان داستان را با یک سرباز آسیب دیده در جنگ مورد مقایسه قرار می دهد و سپس پیوندی عمیق بین آن ها ایجاد می کند، از فوگ های موسیقی الهام گرفته است. فوگ یک ساختار موسیقیایی کنترپوانتیک است که در دو یا چند صدا و بر اساس یک درونمایه یا سوژه ساخته می شود. سوژه در ابتدا معرفی و تعریف شده سپس مجدداً در تمامی قطعه بارها باز نوازی، تقلید و تکرار می شود. این تکرار و توالی هر بار در درجه و گام های متفاوتی بیان می شود.

وولف بارها در خاطرات روزمره خود نوشته بود که واژگان بسیار کمی برای انتقال مفهوم موسیقی در نوشته وجود دارد، با این حال، همیشه تلاش کرده بود اثری از موسیقی در رمان های خود بر جای بگذارد.

نقش رسانه ملی در شناخت موسیقی و پیامدهای فرهنگی آن

انتقادات صریح یک تهیه‌کننده موسیقی از دولت «تدبیر»/ کمرمان شکست!

نوشته‌های ویرجینیا وولف آیینه‌ تمام‌نمای موسیقی معاصر

استفاده از ادوات موسیقی در بهشت زهرا(س) از گذشته ممنوع بوده است

تولیدات اختصاصی مرکز موسیقی صداوسیما برای انتخابات

اولین آلبوم رسمی امیر عظیمی ۱۹ تیر منتشر می شود

ششمین جشنواره موسیقی استان ایلام مجازی شد

موسیقی ,وولف ,های ,نوشته ,زمان ,موسیقی، ,نوشته های ,از موسیقی ,بسیاری از ,ویرجینیا وولف ,بود که
مشخصات
آخرین مطالب این وبلاگ
آخرین جستجو ها